HOME NIEUWS FOTO'S VIDEO PUBLICATIES

DRUM3DAAGSE 2019 KOMT ER WEER AAN

d3d

Laatste update programma D3D 2019

Natuurlijk zijn ook weer een heel aantal van de vaste docenten van Music Station en Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijk zelf! 
 
Inschrijven kan dus al, maar betaling vragen we pas te doen in mei; dan is het programma helemaal bekend.

Klik hier voor het inschrijfformulier: www.drumdriedaagse.nl 

Lucas van Merwijk toegevoegd aan DrumDrieDaagse line-up
vr 16 - za 17 - zo 18 augustus in Musicon, Den Haag
Events 13-04-2019 08:12
We hadden al bekend gemaakt dat Camille Bigeault, Emmanuel Afriyie, Araumi Daiko en Cesar Zuiderwijk clinics en lessen geven op de DrumDrieDaagse, vr 16, za 17 en zo 18 augustus in Musicon Den Haag, alweer voor de 18e keer georganiseerd door Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant. We hebben nu een van de allerbeste drummers van Nederland, Lucas van Merwijk, toegevoegd aan de line-up. Daarnaast komen tal van topdrummers lessen geven, zoals Koen Herfst, Olaf Fase, Tim Koning, Rob Kramer, Mark Eeftens, Dennis Boxem, Fred Cohen, Gerben de Bruijn en Erk Willemsen. En ook is Sarah Lavinia Feenstra er weer, voor bandcoaching en de sessie-avond met haar band The Smart.
Schrijf je nu in! Er is plek voor 72 deelnemers. Van jong tot oud. Van beginner tot gevorderd! 
d3db  De DrumDrieDaagse. Dat zijn drie dagen waarin je ongelooflijk veel zult opsteken, heel veel lol zult hebben met je mededeelnemers en docenten, en weer een jaar vooruit kunt met de oefeningen en ideeën die in die drie dagen op je afkomen.
Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant organiseren de DrumDrieDaagse elk jaar weer met heel veel plezier! De 72 deelnemers krijgen tijdens die drie dagen van 10.00-18.00 uur 2 clinics per dag en 5 groepslessen per dag (6 personen in elk groepje) en ‘s avonds zijn er ook activiteiten, zoals een concert en een sessieavond waaraan je mee kunt doen. Dus zeker als je nog niet eerder hebt meegedaan aan de DrumDrieDaagse, grijp je kans!
We gaan natuurlijk weer een heel mooi programma bieden. Dit zijn de drummers die clinics en/of lessen komen geven:

* Camille Bigeault (Jenifer, Frankrijk)
* Lucas van Merwijk (Drums United, Cubop City Big Band e.v.a.)
* Emmanuel Afriyie (Kenny B, Arp Frique)
* Araumi Daiko (Japanse drums)
* Cesar Zuiderwijk (Golden Earring, Music Station)
* Koen Herfst (The Cords, Armin van Buuren, e.v.a.)
* Olaf Fase (Slagerij Van Kampen e.v.a.)
* Tim Koning (Leif de Leeuw Band)
* Mark Eeftens (Drumschool Mark Eeftens, Redacteur Slagwerkkrant) 
* Fred Cohen (The Amsterdam Blues Company, Muziekpakhuis)
* Rob Kramer (Kramers' Muziekschool)
* Dennis Boxem (Muziekschool Hoeksche Waard, Redactuer Slagwerkkrant)
* Gerben de Bruijn (Freelance drummer)
* Erk Willemsen (Uitgever Slagwerkkrant)
* The Smart ft Sarah Lavinia Feenstra (bandcoaching & sessie)

Camille Bigeaultcamilla  
Ze is de nieuwe drum-ster aan het firmament in Frankrijk, en inmiddels ook op alle internationale slagwerkpodia te zien geweest. Ze werd ontdekt op Youtube (check haar video’s) en heeft haar expertise uitgebouwd op het gebied van polyritmes. De clinic en lessen van Camille Bigeault worden mede mogelijk gemaakt door Tama drums en Meinl cymbals

Lucas van Merwijklucas
Door de wol geverfd in alle stijlen, met extra expertise in ‘world drums’; zie zijn lesboek World Beat. In dat andere boek van hem, Advanced Coordination gaat hij meer in op het onafhankelijk leren spelen. Zijn jarenlange ervaring als conservatoriumdocent en als veelgevraagd clinician in China maakt hem de ideale drumleraar voor de DrumDrieDaagse. Je hebt hem vast eens zien spelen met Nueva Manteca, Cubop City Big Band of Drums United. Let ook op zijn solo-cd Climate Change die 8 mei uit gaat komen.

Araumi Daiko arumi
Taiko drums uit Japan; daar heeft deze groep zich op toegelegd, en de kunst van dat Japanse drummen gaat Karin Robberecht overbrengen op de deelnemers aan de DrumDrieDaagse. Araumi Daiko is gevestigd in Antwerpen en deed in september met verve mee aan Four Horizons - 2000 drummers aan zee. Ze zijn een veelgevraagde groep voor concerten en grote evenementen.

Emmanuel Afriyieemanuel
Opeens was hij er, en hij zal niet gauw uit het zicht verdwijnen. We leerden Emmanuel Afriyie kennen door zijn drumspel bij de band Arp Frique, zagen hem zegevieren op Herfstfest in oktober en onlangs speelde hij de sterren van de hemel bij Kenny B op Noorderslag. Hij heeft een kranige stijl die tegelijk stevig en soepel is, met veel lekkere hihatpatroontjes. Opvallend is hoe in alle chops en tricks die hij doet altijd de beat ongenaakbaar doorloopt.

video

Cesar Zuiderwijkcesar 
Als altijd doet Cesar Zuiderwijk, initiatiefnemer van de DrumDrieDaagse, organisator samen met Slagwerkkrant, en natuurlijk drummer van Golden Earring, de slotclinic op de zondag van de DrumDrieDaagse. De dagen daaraan voorafgaand geeft hij lessen aan de privégroepjes

INSCHRIJVEN! 
Schrijf je nu in! Ga naar www.drumdriedaagse.nl

De deelnameprijs voor de 3 dagen, inclusief het bijwonen van 6 clinics en 15 lessen in privégroepjes van 6 personen, gegeven door een 16-tal docenten, 3 lunches en 3 consumpties per dag is € 265,-. De factuur wordt in mei verzonden.

DrumDrieDaagse is een project van Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijks Music Station en wordt mede mogelijk gemaakt door Tama, Meinl, Zildjian, Pearl, Roland, en Keymusic.

augustus: vr-za-zo 16-17-18, Musicon, Soestdijksekade 345, Den Haag

www.drumdriedaagse.nlsponsors

-----------------------------------------------------

DRUM3DAAGSE 2017

11-12-13 augustus 2017

De eerste programma-items voor de DrumDrieDaagse 2017 zijn bekend. Nog onder licht voorbehoud kunnen we presenteren:
Bram Hakkens (Douwe Bob, Kyteman, e.v.a.)
Yoran Vroom (Frank McComb, Ed Motta, e.v.a.)
Jan Wolfkamp (Pads Alloud, Muziektheater)
Kaz Rodriguez (Studio)
En natuurlijk Cesar Zuiderwijk.
Daarnaast zijn we aan het overleggen met nog een aantal topdrummers! Naast natuurlijk de vaste docenten van Music Station en Slagwerkkrant!

Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant organiseren de DrumDrieDaagse elk jaar weer met heel veel plezier, en jaarlijks kijken de 72 deelnemers met veel enthousiasme terug op drie dagen clinics, lessen, een berg oefenstof die mee naar huis gaat en heel veel lol. De volgende docenten doen clinics en lessen op de DrumDrieDaagse 2017 (nog onder licht voorbehoud)

Bram Hakkens
De veelzijdige drummer die bekend werd met Kyteman, vind je in alerlei bands terug. Op dit moment tourt hij uitgebreid met Douwe Bob. Een uitstekend clinician, zo zagen we enige tijd geleden nog eens op het Slagwerkkrant Podium van Drumland.

Yoran Vroom
Hij is een van de beste drummers van dit moment. Tourt continu met allerlei buitenlandse sterren, zoals Frank McComb en Ed Motta. Hij maakte grote indruk met zijn clinic op Herfsfest. Lees het interview in Slagwerkkrant 193 (mei-juni 2016) en het bijbehorende artikel met video's op Slagwerkkrant.nl - klik hier.

Kaz Rodriguez
Kaz Rodriguez is met name bekend door zijn backing tracks. Drummers als Anika Nilles, Chris Coleman en Richard Spaven maken dankbaar gebruik van zijn diensten. Het spel van Rodriguez is afgemeten en strak, hij wisselt puntige grooves af met mooi klaterende fills die lekker over de complexe backingtracks vallen. Op de DrumDrieDaagse behandelt hij alles over drummen anno 2017. Mede mogelijk gemaakt door Zildjian.

Jan Wolfkamp
Een drummer die al jaren meeloopt in het theatercircuit en die hele andere kant van het vak kan laten zien. Werd bekend met zijn Pads Alloud project. 

Binnenkort maken we meer namen bekend! 

Natuurlijk zijn ook weer een heel aantal van de vaste docenten van Music Station en Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijk zelf! 
 
Inschrijven kan dus al, maar betaling vragen we pas te doen in mei; dan is het programma helemaal bekend.

Klik hier voor het inschrijfformulier: www.drumdriedaagse.nl 
DE CLINICS EN DE LESSEN
Tijdens de DrumDrieDaagse volg je zes clinics van topdrummers. Na de clinics blijven 1, 2, of 3 groepen van 6 personen in de café-zaal zitten, om nog in workshopvorm door te gaan met de drummer die een clinic gaf. De overige deelnemers verdelen zich in groepen van zes over de ruimtes van Musicon om les te nemen in privégroepjes bij de diverse docenten. Dat zijn steeds lessen van 45 minuten. 
De indeling van de groepjes van zes vindt zoveel mogelijk plaats op basis van leeftijd, ervaring en niveau.

AVONDACTIVITEITEN
De avondactiviteiten zijn facultatief, maar wel erg leuk als je erbij kan zijn! Gratis toegang voor deelnemers. 

 

-------------------------------------------------------------------

Kerstworkshop met Cesar 2016

kerst

Ook in 2016/2017 in de kerstvakantie diverse workshops, zowel voor absolute beginners, beginners als voor gevorderden

Wat behandelen we zoal tijdens de workshops?

Handtechniek
Moeller Techniek
Houding
Oefenen
Bass drum en Double Bass-techniek
Spelen in een band, samen spelen
Electronisch en/of akoestisch spelen
Hoe hou ik de buren te vriend (héél belangrijk!)

We spelen op de aanwezige drumstellen
Spaar al je vragen op, ik ga op alles in.

reserveren: 070-3632205 of info@musicstation.nl

Cesar

-------------------------------------------------------------------

Uitslag Poll Slagwerkkrant 2016

Uitslag Slagwerkkrant Poll 2016 - deel 12 – Rockdrums Benelux en Percussie
Gefeliciteerd Cesar Zuiderwijk en LP
Slagwerkkrant Plus 14-08-2016 14:08
Dit is deel 12 van de 32ste Slagwerkkrant Poll-uitslag! De lezers van Slagwerkkrant en bezoekers van Slagwerkkrant.nl hebben gekozen, en de afgelopen weken presenteerden we elke dag een aantal nieuwe winnaars. We gaan daarmee door tot de release van Slagwerkkrant 195 (sep-okt 2016), komende woensdag 17 augustus. Daarin kun je de volledige Poll-uitslag lezen. Op zondag 11 september reiken we de Slagwerkkrant Poll Awards uit tijdens het Drumworld Festival in Ittervoort.
Wie vonden de lezers van Slagwerkkrant en de bezoekers van Slagwerkkrant.nl de beste, leukste, origineelste of meest bijzondere slagwerkers van het afgelopen seizoen? Welke evenementen vonden ze het leukst en welk product het meest opvallend? 
We maken vandaag de volgende twee winnaars bekend en presenteren de volledige uitslag van de desbetreffende categorieën. Vandaag de categorieën Rockdrums Benelux en Percussie
Winnaar Rockdrums Benelux
CESAR ZUIDERWIJK
Winnaar Percussiepoll foto
LP RAW
Rock/Dance/Funk Drums Benelux
1. (3) Cesar Zuiderwijk
2. (1) Jimmy van den Nieuwenhuizen
3. (2) Hans Eijkenaar
4. (4) Joost Kroon      
5. (7) Mario Goossens
6. (5) Ton Dijkman
7. (6) Oscar Kraal
8. (-) Cyril Directie
9. (-) Olaf Fase
10. (-) Dave Deckmijn
runner-up: Stijn van Rijsbergen

-------------------------------------------------------------------

Nieuwe Theatertour van Cesar in 2016-2017 masterclass

Masterclass is een intiem programma voor jong en oud en iedereen die geïnteresseerd is in het verhaal van een bevlogen muzikant.
Voor beginnende tot gevorderde drummers en natuurlijk voor de liefhebbers.
In het jaar dat Cesar 50 jaar op Zildjian bekkens, 40 jaar op Pearl drums en 45 jaar bij Golden Earring speelt, komt hij met een twee uur durende reis door de drumwereld. Op zijn bekende levendige en humoristische wijze verteld en gespeeld.

Wat komt er zoal aan bod?
Tips & Tricks.
Oefenen met een band spelen, soleren, onafhankelijkheid en de Mӧller-methode waarbij je 3 tot 4 keer zo lang en snel kunt spelen.
En wat kun je beter niét doen?
Er staat een akoestisch en een elektronisch drumstel en misschien wil er wel iemand meespelen?
Na afloop zal Cesar signeren.

mc

-------------------------------------------------------------------

Drum3Daagse 12-13-14 augustus 2016

Programma DrumDrieDaagse 2016 is rond!
Schrijf je nu in voor de DrumDriedaagse 12-13-14 augustus

De 15de DrumDrieDaagse wordt weer een super-event! Met geweldige drummers en docenten, spannende sessies, bijzondere projecten en als kers op de taart een avondoptreden van de Amerikaanse formatie Flotsam & Jetsam met topdrummer Jason Bittner (foto boven), die voorafgaand 's middags een clinic en groepsworkshops zal doen. Je kunt clinics en lessen verwachten van Jason Bittner, Oscar Kraal, Cesar Zuiderwijk, Typhoon’s Eddy ‘Drummakid’ Addai, Ilse de Lange’s Bart Vergoossen, Koen Herfst, Vernon Chatlein, Martin van Duynhoven, Olaf Fase, Mark Eeftens, Dennis Boxem, Peter-Jan Eusman, Gerben de Bruijn, Erk Willemsen, en Sarah Lavinia Feenstra.

Schrijf je hier in voor de DrumDrieDaagse 2016:
www.drumdriedaagse.nl
Elk jaar komen er een 16-tal topdocenten naar Musicon in Den Haag om les te geven op de DrumDrieDaagse. Het wordt de 15de editie, op 12, 13 en 14 augustus 2016. 
Laat je drie dagen lang tussen 10 en 6 met 72 collegadrummers onderdompelen in alle facetten van drums spelen. Met heel veel lol!
Je kan je nu inschrijven om zeker te zijn van een plek. Kosten 245 euro voor drie dagen all-in! Je zal er geen spijt van krijgen! 
Hierbij maken we de clinics- en docenten line-up van 2016 bekend!


• Jason Bittner, clinic door een van ‘s werelds beste metaldrummers (mede mogelijk gemaakt door Zildjian), met avondconcert op de zaterdagavond van zijn band Flotsam & Jetsam, waar ze hun nieuwe album presenteren! Voorproefje met de nieuwe single, getiteld 'Iron Maiden': https://open.spotify.com/album/0FujgqnJD9K3Yc7DnclgYe


• Oscar Kraal, clinic en lessen van een van de beste drummers én docenten van Nederland; bekend van Anouk, Candy Dulfer en Milow.


• Eddy ‘Drummakid’ Addai, clinics en lessen van Typhoon’s hiphopgroove drummer, met de hipste beats, breaks en raps.


• Bart Vergoossen, Ilse de Lange’s vaste drummer en nu natuurlijk ook bij The Common Linnets, met popcountry-drummen deluxe.


• DrumDrieDaagse Percussie Ensemble ft Martin van Duynhoven, een bijzonder project o.l.v. Fred Cohen, met de legendarische slagwerkstukken van Martin van Duynhoven, gespeeld door Mark Eeftens, Olaf Fase, Fred Cohen en Martin van Duynhoven.


• Cesar Zuiderwijk, Koen Herfst, Vernon Chatlein, in een spectaculair trio-optreden en speciale slotworkshops


• Sessie met de drummers van de DrumDrieDaagse o.l.v. Sarah Lavinia Feenstra & The Smart, op de vrijdagavond deze keer. 

                                
• En natuurlijk het vaste docententeam van Music Station en Slagwerkkrant met Olaf Fase, Mark Eeftens, Dennis Boxem, Peter-Jan Eusman, Gerben de Bruijn, Erk Willemsen, Sarah Lavinia Feenstra (met één dag bandcoaching en twee dagen lessen), en natuurlijk de drummersgroepen van Fred Cohen!
 
Het programma is definitief, met een klein voorbehoud als bandtournees van deze drummers, anders dan nu verwacht, verlengd worden.
Cesar Zuiderwijk en Slagwerkkrant organiseren de DrumDrieDaagse elk jaar weer met heel veel plezier, en jaarlijks kijken de 72 deelnemers met veel enthousiasme terug op drie dagen clinics, lessen, een berg oefenstof die mee naar huis gaat en heel veel lol. De deelnameprijs voor de drie dagen, inclusief het bijwonen van 6 clinics en 15 lessen in privégroepjes van 6 personen, gegeven door een 15-tal docenten, drie lunches en drie consumpties per dag, is € 245,-. Nog nooit meegedaan? Grijp je kans!
Klik hier voor het inschrijfformulier: www.drumdriedaagse.nl
DE CLINICS EN DE LESSEN
Tijdens de DrumDrieDaagse volg je zes clinics van topdrummers. Na de clinics blijven 1, 2, of 3 groepen van 6 personen in de café-zaal zitten, om nog in workshopvorm door te gaan met de drummer die een clinic gaf. De overige deelnemers verdelen zich in groepen van zes over de ruimtes van Musicon om les te nemen in privégroepjes bij de diverse docenten. Dat zijn steeds lessen van 45 minuten.
De indeling van de groepjes van zes vindt zoveel mogelijk plaats op basis van leeftijd, ervaring en niveau.


AVONDACTIVITEITEN
De avondactiviteiten zijn facultatief, maar wel erg leuk als je erbij kan zijn! Gratis toegang voor deelnemers
Vrijdag 12 augustus 2016
20.30     Sessie met drummers van de DrumDrieDaagse o.l.v. Sarah   Lavinia Feenstra & The Smart (ook toegankelijk voor niet-deelnemers om te kijken)
Zaterdag 13 augustus 2016
20.30     Concert Flotsam & Jetsam met Jason Bittner, (ook toegankelijk voor niet-deelnemers om te kijken)

DrumDrieDaagse is een project van Slagwerkkrant en Cesar Zuiderwijks Music Station en wordt mede mogelijk gemaakt door Zildjian, Roland en Pearl.

-------------------------------------------------------------------------

The beat Behind Golden Earring

Bekijk de uitzending van de docu over Rinus en Cesar bij "het uur van de wolf" gemaakt door Marcel de Vré

------------------------------------------------------------------------------

KERSTWORKSHOPS MET CESAR

------------------------------------------------------------------------------

Cesar Zuiderwijk bij Gijs

theatershow & Earring - 11 november 2015 08:42

Cesar Zuiderwijk trekt de theaters in om te vertellen over zijn carrière als drummer van Golden Earring. Hij is te gast bij Gijs 2.0.
UITLAATKLEP
Tijdens de voorstelling vertelt Zuiderwijk niet alleen over zijn drumcarrière, maar ook over wanneer het allemaal begonnen is. Hij heeft zelfs zijn eerste drumstel nog: "Mijn vader overleed toen ik dertien was en ik had een uitlaatklep nodig. Ik vond een paar oude stokken en ging naast de radio meedrummen met de muziek. Eigenlijk ben ik begonnen met gitaarspelen, maar ik hoor niet wanneer iets vals is. Drummers kunnen niet valsspelen."
DRUMWORKSHOP
Het is niet alleen Cesar die tijdens de voorstelling achter het drumstel kruipt. Het hele publiek krijgt drumstokken waarmee ze ritmische oefeningen moeten doen. Voorafgaand aan de show geeft Zuiderwijk ook nog een drumworkshop, waarbij het publiek vragen kan stellen over drummen. Want volgens hem kan iedereen leren drummen. "Het is een natuurlijke beweging. Net als wanneer je loopt. Dan heb je al een bepaald ritme te pakken. Je moet alleen even de coördinatie onder de knie krijgen". 
Beluister hier het hele interview met Cesar

bron: NPO 2 site

------------------------------------------------------------------------------

Cesar met Percossa speciale gasten bij de Nationale Taptoe 2015 in Ahoy

------------------------------------------------------------------------------

De wandeling

Bekijk hier de uitzending van maandag 14 september Cesar te gast bij het programma De Wandeling bij de KRO/NCRV

------------------------------------------------------------------------------

Drummers repeteren voor afsluitingsact tijdens
ONE op Haags Just Peace Festival

21:00 uur – ‘BEATS FOR PEACE’: PLAYGROUND ZER0 FT. CESAR ZUIDERWIJK, KOEN HERFST & VERNON CHATLEIN
Playground Zer0 gaat hard, dat weet inmiddels iedereen in Den Haag en omstreken….maar op 19 september gaan ze nog veel harder! Special voor het ONE FESTIVAL gaan ze een samenwerking aan met de bekende (Haagse) drummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring…wat heet bekend…een levende drumlegende!), Koen Herfst (terug van een wereldtour met Armin van Buuren) en de Curaçaose meesterpercussionist VERNON CHATLEIN (ex- Kuenta i Tambu). Stilstaan wordt onmogelijk tijdens deze spectaculaire afsluiter van het buitenprogramma: BEATS FOR PEACE!

Zie hier het item van Omroep West over hun eerste repetitie voor ONE:

----------------------------------------------------------------------------------------

De Wandeling: drummer Cesar Zuiderwijk drumt door

In het KRO-NCRV programma De Wandeling van maandag 14 september wandelt Sander de Kramer met Cesar Zuiderwijk.

Hij groeit op in Den Haag en begint op zijn dertiende te drummen. Zijn vader is dan net overleden en hij moet zijn agressie kwijt. Op augurkblikken en mayonaise-emmers zit de kleine Cesar urenlang te trommelen. Ook de buren worden er gek van, maar juist die buren vragen hem voor een invalbeurt bij het bandje René and The Alligators. En zo ontdekt hij, hoe bizar ook door de dood van zijn vader, noodgedwongen een passie waar hij nog altijd van geniet en succes mee heeft. Inmiddels heeft Cesar een ruim 50 jaar lange carrière als drummer, waarvan 45 jaar bij Nederlands succesvolste rockband: Golden Earring. “Het voelt als familie, het zijn een soort broers van me”.  In 1970 scoren ze met Radar Love een wereldhit, mede dankzij het opzwepende drumritme van Cesar Zuiderwijk. Naast de optredens met de Golden Earring heeft hij zijn eigen muziekschool waar hij les geeft en eigen theatershows. In zijn vrije tijd verbouwt de rockdrummer zijn eigen groenten en kruiden. “Ik vind dat iedereen moet weten waar iets vandaan komt en hoe het groeit. Je krijgt er dan ook meer respect voor, want het is zonde om eten te verspillen”.

De Wandeling, maandag 14 september, 19.20 uur op NPO 2 

Herhaling zondagochtend 20 september om 8.00 uur

Website
www.kro-ncrv.nl/dewandeling
Programma
De Wandeling

---------------------------------------------------------------------------

Fan meeting Golden Earring Zwolle

Vanmiddag Fan meeting Golden Earring fanclubVanaf 12.00 in de Nieuwe Buiten Sociteit in Zwolle

Er zullen tussen 13.00-20.00 uur diverse activiteiten zijn waaronder 3 tribute bands Future, Earring Infection en Bloody Buccaneers. Er is een Earring markt met diverse stands, De Grote Earring kwis, een Veiling van diverse mooie items, een verloting en een bioscoop met Earring materiaal

En ik ben er rond 15.00 uur

Tot straks

Cesar

-----------------------------------------------------Laatste plaatsen voor de Drum3Daagse 2015

De 14de DrumDrieDaagse in Den Haag gaat
vrijdag 7 augustus van start

Drie dagen lang les van Cesar Zuiderwijk, Chris Strik, Gabod Dörnyei, Koen Herfst, Kim Weemhoff, Toon Oomen, Bruno Meeus, Olaf Fase, en vele anderen

De DrumDrieDaagse, een initiatief van Cesar Zuiderwijks Music Station en Slagwerkkrant, gaat vrijdagochtend 7 augustus voor de 14de keer van start in Musicon, Den Haag. De 72 deelnemers krijgen drie dagen lang les van 16 leraren, die allemaal een ander onderdeel van het drumspel zullen overbrengen op de deelnemers: blastbeats , fills, paradiddles, triolen, snaredrumtechniek, jazzdrummen, met meerdere drummers samenspelen, spelen in een band etc etc. Ze krijgen les in privégroepjes van zes, elk uur bij iemand anders. Elke drummer die een beetje kan spelen kan meedoen. De groepjes worden naar spelniveau ingedeeld.

DrumDrieDaagse: dat is je drie dagen lang tussen 10 en 6 met 72 collegadrummers onderdompelen in alle facetten van drums spelen, begeleid door de topdrummers van nú. Met heel veel lol!

Er zijn nog een aantal van de 72 plaatsen beschikbaar!

Wilt u meer informatie, of een van de organisatoren (Cesar Zuiderwijk / Erk Willemsen) hierover spreken? Mail naar: d3d@k18.nl of bel 020 675 5308.

Ga naar www.musicstation.nl voor verdere info over deze 3 fantastische drumdagen.

----------------------------------------------------------------------

Kerstworkshop met Cesar

Ook in 2015 in de kerstvakantie diverse workshops, zowel voor beginners als voor gevorderdenNieuw dit jaar: ook workshops voor de echte beginners, nog nooit achter een drumstel gezeten en wil je weten wat het is. Kom dan naar de absolute beginners workshops op zondag 27 december

Wat behandelen we zoal tijdens de workshops?
Handtechniek
Moeller Techniek
Houding
Oefenen
Bass drum en Double Bass-techniek
Spelen in een band, samen spelen
Electronisch en/of akoestisch spelen
Hoe hou ik de buren te vriend (héél belangrijk!)

We spelen op de aanwezige drumstellen
Spaar al je vragen op, ik ga op alles in.

Cesar

----------------------------------------------------------------------

Nieuwe Speellijst "Drummoires": 2015-2016

-----------------------------------------------------------------------------------

Golden Earring 12 december 2015 FiveZero

Golden Earring viert 50-jarig jubileum in Amsterdamse Ziggo Dome

De legendarische Nederlandse rockband Golden Earring viert op 12 december zijn vijftigjarig jubileum in de Amsterdamse Ziggo Dome. Tijdens hun ‘Five Zero’ show passeert vijftig jaar onvergetelijke rock & roll de revue met wereldhits als ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’. Kaarten voor Golden Earring’s ‘Five Zero’ show gaan aanstaande zaterdag 31 januari om 10.00 uur in de voorverkoop.

Golden Earring wordt begin jaren zestig opgericht door de Haagse buurjongens Rinus Gerritsen (bas/toetsen) en George Kooymans (gitaar/zang). Als Barry Hay (zang/gitaar) en Cesar Zuiderwijk (drums) zich eind jaren zestig bij hen voegen, is de klassieke line-up van de band compleet. Al snel maakt Golden Earring internationaal furore. Met ‘Radar Love’ en ‘Twilight Zone’ breekt de band wereldwijd door.

Vooral in de Verenigde Staten wordt Golden Earring geprezen om zijn volle, authentieke rocksound. Het klassieke album ‘Moontan’ uit 1973 wordt zelfs goud in de bakermat van de rock & roll. Met onder andere Led Zeppelin, ZZ Top en Santana tourt de band meerdere malen ‘coast to coast’ door de VS. Fast forward naar nu blijft de band grote artistieke en commerciële successen boeken. ‘Tits ’n Ass’ uit 2012 is het vijfde album van Golden Earring dat de hoogste positie in de hitlijsten haalt. In eigen land gelden de Haagse vrienden als de meest succesvolle band ooit, met maar liefst zestig hits op zak.

Wat in al die vijftig jaar Golden Earring onveranderd is gebleven, zijn hun spectaculaire liveshows en de rauwe energie die de mannen op de bühne ontketenen. Het vuur en de passie van de bandleden laait nog even hevig op als altijd. Zoals iedereen die op 12 december in de Ziggo Dome de ‘Five Zero’ show live meemaakt, aan den lijve zal ondervinden.

Voor kaarten ga naar www.ticketmaster.nl

-----------------------------------------------------------------------------------

Sandlane Sessie Cesar

Op 17 november heeft Cesar Zuiderwijk in Rijen (bij Breda) samen met zijn vaste opnametechnicus en producer John Sonneveld (bekend van Earring, De Dijk, Anouk en vele anderen) een avond lang studio-opnamen gemaakt, uitleg te geven, en in de regiekamer de mix afgemaakt.

Bekijk de 2 video's hiervan op de slagwerkkrant site

-----------------------------------------------------------------------------------

KERST VAKANTIE WORKSHOP MET CESAR

Zaterdag 27, zondag 28 en dinsdag 30 december 2014 in de kerstvakantie "Een dagje workshoppen met Cesar". Er zijn workshops voor beginners en gevorderden. Geef je op via: info@musictation.nl

Wat behandelen we zoal tijdens de workshops?

Handtechniek
Moeller Techniek
Houding
Oefenen
Bass drum en Double Bass-techniek
Spelen in een band, samen spelen
Electronisch en/of akoestisch spelen
Hoe hou ik de buren te vriend (héél belangrijk!)

We spelen op de aanwezige drumstellen
Spaar al je vragen op, ik ga op alles in.

Voor meer info over de workshops www.musicstation.nl

Of schrijf je in op info@musicstation.nl Vermeld je naam/telefoonnummer en voor welke workshop je wilt inschrijven

Cesar

-----------------------------------------------------------------------------------

Verslag Zildjian-Day 16 november 2014

MC Cesar
De Zildjian Day 2014 werd door Cesar Zuiderwijk – ‘Ik ben vandaag de MC’ – aan elkaar gepraat; op de charmante, losse en relaxte manier die we inmiddels van hem gewend zijn. De Golden Earring-drummer heeft na vier avondvullende theatershows (en talloze losse events en projecten) voldoende materiaal om op elke situatie in te springen met een anekdote, een grapje, een drumgedichtje of gewoon een lekker stukje drummen (met een stel plastic worsten of gewoon met de stokken op een augurkenblik). MC Cesar verklaarde tussen neus en lippen nog even zijn nadrukkelijke liefde voor de hoofdrolspeler van de dag: ‘Ik speel al mijn hele drumleven, dus ruim vijftig jaar, op Zildjian. Ik ben maar één keer vreemd gegaan, en daar had ik meteen ontzettende spijt van. Dus drummers, doe dat niet, vreemdgaan. Ik zag mijn eerste Zildjian bekken in de etalage van een muziekwinkel, en was meteen verliefd. Dat is altijd zo gebleven.’

Zie Slagwerkkrant voor het hele veslag van deze dag.

-----------------------------------------------------------------------------------

Drum3Daagse 2014

Cesar zal ook dit jaar weer samen met de slagwerkkrant de Drum3Daagse organiseren in Musicon op 8 t/m 10 augustus 2014. Je kan je al opgeven op www.drumdriedaagse.nl .

Het docententeam bestaat uit de crème de la crème van de Nederlandse drummersscene!


• Jimmy van den Nieuwenhuizen is de vaste drummer van Van Velzen en MainStreet.

• Rick van Wort, een genadeloos snel opkomende drummer die furore maakt met Re:Freshed Orchestra en Jett Rebel.

• René Creemers, bekend van de Drumbassadors heeft nu ook een soloprogramma. Hij komt een clinic doen en natuurlijk maakt hij gebruik van zijn geweldige lesgeefcapaciteiten.


• Hans la Faille schreef geschiedenis bij Cuby & The Blizzards en Sweet d’Buster, en speelt nu met de Hans la Faille Showbizz Bluesband. De shufflemaster komt lesgeven in bluesdrummen.


• Percossa-slagwerkers: leden van deze percussietheatergroep laten die hele andere kant van het drummen zien: theatraal, met percussie uit alle hoeken van de wereld.


• En natuurlijk Cesar Zuiderwijk zelf, van wie je les krijgt in privégroepjes van zes en tijdens de clinics.


En het volgende vaste docententeam: Fred Cohen, Peter-Jan Eusman, Nienke Kollias, Dennis Boxem, Mark Eeftens, Sarah Lavinia Feenstra, Erk Willemsen, Tim Koning, Olaf Fase, en Gerben de Bruijn.


Het vrijdagavondconcert met de Hans la Faille Blues Band – 8 augustus 20.30 uur
Na een dag lang clinics en lessen volgen kan je 's avonds chillen met De Hans la Faille Blues Band ‘speelt een mix van r&b en blues, maar wel met een swingende inslag’, aldus La Faille. Deelnemers aan de DrumDrieDaagse kunnen hier gratis bij zijn. Voor andere concertbezoekers is de entree € 7,50. 

De zaterdagavond sessie met The Smart – 9 augustus 20.30 uur
Vrijdag en zaterdag maken de bandcoachinglessen van Sarah Lavinia Feenstra deel uit van de DrumDrieDaagse. Ze doet dat met de onvermoeibare leden van haar geweldige band The Smart. In die twee dagen werkt ze toe naar de zaterdagavond sessie waar de band de drummers van de DrumDrieDaagse op het podium begeleidt. Natuurlijk weer gratis toegang voor deelnemers. Je vrienden en kennissen kunnen erbij zijn voor € 7,50

-----------------------------------------------------------------------------------

Verhuisbericht Cesar Zuiderwijk Musicstation

Cesar zal hier privelessen en workshops geven.

Wilt u een workshop van Cesar voor uw gezin, familie of bedrijf (kan ook op locatie, max. 30 personen), neem dan kontakt op met mij: info@musicstation.nl

Voor kinderen (bv. verjaardagsfeest) hebben wij een speciale workshop.

-----------------------------------------------------------------------------------

DE KLAPSTOK

Muzikale uitstapjes met Nederlandse drumlegende

Alkmaar – Nooïzer is al jarenlang vertegenwoordigd in de binnenlandse- en buitenlandse sportwereld. Van voetbal, tennis, hockey, volleybal, basketbal tot atletiekwedstrijden en marathons. Uitstapjes naar de muziekwereld worden echter in mindere mate gemaakt. Daar is sinds afgelopen weekend verandering in gekomen. Niemand minder dan de Nederlandse drumlegende “Cesar Zuiderwijk” heeft de Nooïzers omarmd in zijn nieuwe theatertour.

Voor meer info over de klapstok zie de website van Nooïzer

Cesar Zuiderwijk en Nooïzer
Zoals eerder aangegeven heeft Nooïzer weinig muzikale uitstapjes gemaakt. Wij zijn daarom bijzonder trots op het feit dat een muzieklegende als Cesar Zuiderwijk gebruik maakt van de Nooïzers. Voor de tour zijn speciale Nooïzers gefabriceerd zodat het perfect aansluit op de voorstelling. In plaats van de klassieke vierkante vorm zijn er door middel van stansen unieke drumsticks gemaakt. De Nooïzers zijn identiek aan de drumsticks die Cesar gebruikt tijdens het drummen. Het aanwezige publiek ontvangt een Nooïzer en zal betrokken worden bij de voorstelling. Cesar neemt iedereen mee op een muzikale reis door de tijd en mede door de “Nooïzer drumsticks” zal het publiek een aandeel hebben in de voorstelling.

Tijdens de pauze krijgt u allen een "klapstok" waarmee wij samen na de pauze mee aan de gang gaan, na afloop van de voorstelling signeer ik bij de mechandisch stand van Hans uw dvd, drumstok en klapstok

Voor meer info over de klapstok zie de website van Nooïzer

------------------------------------------------------------------------------

Cesar Zuiderwijk - Drummoires

Als je bij een band gaat kijken blijf je soms achter met vragen. Nu worden
ze beantwoord!
Dus vraag, vraag vraag...

Gemiddelde tussen een masterclass en een theatervoorstelling. Een interactief
programma voor alle leeftijden en iedereen.
Naast de voorstelling Drummoires
is er voor elke bezoeker de mogelijkheid om een door Cesar gegeven workshop
bij te wonen. Deze vindt plaats voorafgaand aan de voorstelling.